28 de febrer, 2007

Trobada de dolçaina i tabalet a Benimaclet

Aquest dissabte 24 de febrer ens vam aplegar set colles de dolçainers i tabaleters al "califat independent de Benimaclet" -prop de València- per a celebrar el Carnestoltes. Hi vam portar música i ritme des de les sis de la vesprada fins a les nou i mitja. La Moixeranga de València, fundada fa uns mesos, i els dimonis de Benimaclet amb una sorollosa actuació van participar també del cercavila que transcorregué pels carrers principals del "califat".

Les colles participants i les peces interpretades van ser:

1. Buf-Alí, de la Malva-rosa: Cucanyes, de Callosa d'En Sarrià
2. Casino de Torrent: Covadonga (marxa cristiana)
3. El Tudell, de València; Sant Antoni, d'Alacant; Terra Baixa, d'Almenara; Dolçainers del Micalet, de València; Estrella Roja, de Benimaclet: Callosa d'En Sarrià.
En acabat, tots plegats van tocar La moixeranga, i més tard, la nova colla La moixeranga de València va fer diverses torres fins aconseguir una de quatre. L'acte continuà amb el cercavila acompanyat per un fantàstic correfocs que els dimonis de Benimaclet van orquestrar amb gran mestria. Als actes s'hi van aplegar nombrosos grups de pares, mares, xiquets i xiquetes que anaven en gran nombre disfressats. Al video repleguem tan sols les actuacions inicials de les colles convidades.